23948sdkhjf

Dong styrker indtjeningen markant

Den højaktuelle energigigant fordoblede driftsresultatet i 2013, men bundlinjen lyser stadig rødt med et tab på 1 mia. kr.
I kølvandet på den enorme opmærksomhed som Dong Energy har været genstand for i starten af 2014, kan selskabet præsentere et driftsresultat (EBITDA) på 15 mia. kr. for 2013 mod 8,6 mia. kr. i 2012. Dermed oversteg energiinstitutionen de opjusterede forventninger fra oktober om et driftsresultat på 13,5-14,5 mia. kr.

- Udviklingen i Dong Energy’s regnskab for 2013 er tilfredsstillende og er dermed vendt efter et udfordrende 2012. Med en fremgang på 74 procent til 15 mia. kr. i EBITDA har vi styrket indtjeningen markant, udtaler administrerende direktør hos Dong Energy, Henrik Poulsen i en koncernmeddelelse.

Dong oplyser i årsregnskabet, at den øgede indtjening primært skyldes højere indtjening fra selskabets vindaktiviteter, en højere andel i Ormen Lange gasfeltet samt succesfulde omkostningsreduktioner. Ifølge Henrik Poulsen realiserede Dong omkostningsbesparelser for 1,4 mia. kr. i 2013.

Stadig røde tal på bundlinjen
Trods den markant styrkede indtjening måtte Dong i 2013 sande endnu et milliardunderskud med et resultat efter skat på 1 mia. kr. Resultatet er en forbedring på 3 mia. kr. i forhold til 2012, men store nedskrivninger på 5 mia. kr. præger endnu engang årsregnskabet.

Det går dog den rigtige vej for Dong, der ifølge koncernmeddelelsen er i mål med den finansielle handlingsplan, der inkluderede frasalg og kapitaltilførsel, som selskabet søsatte i starten af 2013.

- Vi er samtidig i mål med den finansielle handlingsplan, som vi iværksatte i februar 2013 for at genetablere det økonomiske fundament for Dong Energy’s fortsatte vækst. Med frasalg for mere end 15 mia. kr. og kapitaltilførslen på 13 mia. kr. i begyndelsen af 2014 er den finansielle platform styrket markant, udtaler Henrik Poulsen.

Dong forventer, at driftsresultatet (EBITDA) for 2014 vil udgøre 15-17 mia. kr., mens man i de kommende år vil fokusere på at opnå bedre afkast af den investerede kapital, som ellers har lidt under de seneste års massive nedskrivninger.

- Afkastet af den investerede kapital var tynget af nedskrivninger på 5 mia. kr. og blev derfor kun forbedret til 0,5 procent. Justeret for nedskrivninger blev afkastet 6,8 procent. I de kommende år vil fokus være på den profitable vækst med henblik på at opnå et tilfredsstillende afkast af den investerede kapital, beretter Henrik Poulsen.

Læs mere om: Dong
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078