23948sdkhjf

Ny teknologi til affaldshåndtering klar til markedet

Efter 10.000 driftstimer på demonstrationsanlægget på Amager er Dong Energy's REnescience-teknologi nu en dokumenteret og driftssikker teknologi.
Dong Energy kan nu fejre, at REnescience-teknologien er driftssikker og klar til markedet.

- REnescience-teknologien har været under udvikling og test siden 2004, og står klar til at blive udrullet på markederne netop nu, hvor man i store dele af verden begynder at se affald som en ressource. Det gælder ikke mindst i Danmark, hvor miljøministeren i oktober fremlagde en ressourcestrategi for, hvordan vi fremadrettet skal få mere ud af vores affald herhjemme, siger Thomas Dalsgaard, koncerndirektør i Dong Energy.

Med ressourcestrategien er rammerne for, hvordan kommunerne kan få mere ud af affaldet, ved at være på plads. Og REnescience-teknologien, der i dag er en konkurrencedygtig teknologi, passer godt ind i planerne om at genanvende en stor del af al affald og sikre en effektiv og fleksibel anvendelse af de ressourcer, der er i affaldet.
Om REnescience
Ved at behandle usorteret husholdningsaffald med enzymer kan REnescience-teknologien omdanne mere end 90 procent af det organiske affald til en biovæske, der kan gøres til biogas og bruges i naturgasnettet eller i transportsektoren. Andre dele af affaldet såsom plast og metal bliver renset og sorteret i forskellige fraktioner, som er egnet til genanvendelse.

International interesse
Dong Energy er i dialog med flere forskellige partnere både i Danmark og udlandet om at bygge et fuldskala REnescience-anlæg, da flere lande ønsker nye løsninger på deres affaldsproblemer og har fået øjnene op for, at affald er en ressource.

- Vi ser en stigende interesse i bl.a. Holland og Storbritannien, men også i Kina, USA og Mellemøsten er der interesse og markedspotentialer for teknologien, siger Thomas Dalsgaard, men understreger, at han gerne ser, at det første fuldskala anlæg bliver bygget i Danmark.

- Det vil blive et globalt udstillingsvindue, som kan skabe efterspørgsel efter dansk knowhow og kompetencer til at projektere og bygge lignende anlæg.

Dong Energy er sammen med kommunerne Fredericia, Kolding og Middelfart i gang med at analysere mulighederne for at opføre et fuldskala anlæg i Trekantområdet, som vil kunne håndtere op mod 170.000 husstandes affald.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126