23948sdkhjf

Siemens frifundet i spionagesag

En tidligere medarbejder hos Siemens Wind Power blev fredag dømt for industrispionage. Udåden skete dog uden vindmølleproducentens vidende.
Retten i Århus kendte fredag en tidligere medarbejder hos Siemens Wind Power skyldig i ulovligt at have hacket sig ind hos sin tidligere arbejdsgiver Hendricks Industries og stjålet en række følsomme oplysninger. Det skriver TV Midt-Vest.

Også Siemens Wind Power var dog under anklage. Den dømte arbejdede nemlig for vindmølleproducenten på det tidspunkt, hvor han blev opdaget, og anklageren forlangte derfor Siemens idømt en bødestraf.

Retten fandt dog, at den dømte handlede på egen hånd og frikendte derfor Siemens Wind Power. Den tidligere medarbejder blev til gengæld idømt seks måneders fængsel, hvoraf de fem måneder blev gjort betinget. Den sjette måned var allerede afsonet i forbindelse med varetægtsfængslingen.

- Jeg er tilfreds med straffen, fordi den ikke er ubetinget. Min klient er heller ikke blevet idømt samfundstjeneste. Når man tager i betragtning, at han havde erkendt, at have foretaget hacking, så er det en mild dom, siger forsvarer Bent Aagaard til TV Midt-Vest.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172