23948sdkhjf

Solvarme- og pumpeprojekt på vej i Stoholm

Til at supplere varmeproduktionen, som varetages af to Jenbacher gasmotorer samt to gaskedler, vil Stoholm Fjernvarmeværk etablere et solvarme- og varmepumpeanlæg.
Den 29. januar vil Stoholm Fjernvarmeværk have testet, om der er opbakning til at gå videre med planerne om et kombineret solvarme- pg varmepumpeanlæg ved værket. Det fremgår af en indbydelse til en ekstraordinær generalforsamling, værket har udsendt.

Christian Carlsen fra firmaet Planenergi vil på generalforsamlingen forelægge projektforslaget. Herefter skal det drøftes, om projektet skal videreføres.

Kan dække 17 % af produktionen
Stoholm Fjernvarme baserer i dag al sin varmeproduktion på naturgas. Med udsigt til prisstigninger på naturgas i fremtiden, ønsker fjernvarmeværket et supplement til den nuværende varmeproduktion, som varetages af to Jenbacher gasmotorer samt to gaskedler. Til formålet ønsker Stoholm Fjernvarme at etablere et solvarme- og varmepumpeanlæg, fremgår det i en beskrivelse af projektet, som er udarbejdet af firmaet PlanEnergi.

Indledende beregninger viser, at et solvarmeanlæg kan dække cirka 17 procent af Stoholm Fjernvarmes årlige varmeproduktion.

I forbindelse med etableringen af solvarmeanlægget skal der opføres en teknikbygning til varmeveksler, pumper, ventiler, ekspansionstank etc. samt en varmeakkumuleringstank, der virker som døgnlager for solvarmeanlægget. Til at supplere solvarmeanlægget skal anvendes en varmepump, som vil anvende grundvand som varmekilde. Varmepumpen vil blive placeret i teknikbygningen i tilknytning til solvarmeanlægget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109