23948sdkhjf

Fundamenter klar på Dongs første tyske havmøllepark

Det første af 77 fundamenter er blevet installeret på Borkum Riffgrund 1 i Tyskland. Havmølleparken får en samlet kapacitet på 277 MW, når den står færdig.
Efter, at offshore-transformerstationen blev installeret i sommeren 2013, fortsatte opførelsen af havmølleparken Borkum Riffgrund 1 i den tyske del af Nordsøen. Cirka 37 km nord for øen Borkum blev den første monopæl installeret tirsdag, den 21. januar 2014.

Pacific Orca, et af verdens største installationsfartøjer, stod for udsejlingen af de første fire fundamenter og overgangsstykker til konstruktionsområdet, hvor det første fundament nu er rammet. Monopælene, som blev sejlet ud til installationssiten af det 161 meter lange fartøj, har en diameter på cirka 6 meter og vejer op til 750 tons.

Perfekte forhold ved installationsarbejdet
En ideel undergrund i Nordsøen kombineret med januars relativt stille vejr sikrede en hurtig installationsproces i en vanddybde på cirka 30 meter.

- Vi havde ideelle vejrforhold under installationsprocessen. En rolig havoverflade og lav vindhastighed er perfekte betingelser for installationsarbejdet, siger Andreas Elkjær, Project Foundations Manager på Borkum Riffgrund.

Under installationen af monopælene benyttes et særligt støjdæmpningssystem for at holde støjniveauet så lavt som muligt. Dette system, som består af dobbeltvægge med boblegardin, blev designet og produceret til Borkum Riffgrund 1 og sikrer, at støjen på installationssiten er så lav som nødvendigt.

Ved fuld produktion vil det 277 MW store Borkum Riffgrund 1 være i stand til at producere grøn strøm til omkring 285.000 husstande i Tyskland. Havmølleparken vil være i fuld drift i 2015 og vil blive drevet og serviceret fra Nieder Sachsen-havnen Norddeich i Tyskland.

I øjeblikket opfører Dong Energy Gode Wind 1 + 2 i Tyskland samt West of Duddon Sands og Westermost Rough i Storbritannien. Disse projekter har en total kapacitet på cirka 1.181 megawatt. Når de er færdigbyggede, vil disse projekter bringe den totale opførte kapacitet op på cirka 3.500 megawatt. DONG Energy har et mål om at opføre 6.500 megawatt ved slutningen af 2020.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141