23948sdkhjf

EU vil blåstemple skifergas-boringer

Meget tyder på, at EU-Kommissionen i næste uge vil fremlægge et blødt forslag til miljømæssige retningslinjer ved skifergasboringer. Dermed blåstempler kommissionen i realiteten udnyttelsen af den omdiskuterede energikilde.
Det skriver Børsen på baggrund af rapporter i flere anerkendte medier.

Meldingen kommer som et chok de europæiske miljøforkæmpere blandt andet i Europa-Parlamentet.

Den grønne europaparlamentariker Claude Turmes siger således ifølge Børsen til den europæiske nyhedsportal Euractiv, at han synes det er trist, at EU-Kommissionen beskytter en lille håndfuld fossile energiselskaber frem for de europæiske borgeres interesser.

Udspillet til nye rammer for skifergas forventes at komme samtidig med kommissionens forslag til en ny klimastrategi frem mod 2030. Tidligere på ugen kom det frem, at kommissionen med det forslag formentlig helt vil droppe at fastsætte bindende mål for vedvarende energi, skriver Børsen.

I stedet skal det være op til de enkelte medlemslande, om de vil indfri et givent mål for CO2-udledningen frem mod 2030 via et øget brug af grøn energi eller atomkraft - eller måske i stedet satse på skifergas, som udleder mindre CO2 end kul.
Kommenter artiklen (2)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093