23948sdkhjf

Minoritetsejere må til lommen for at beholde aktieandel

Hvis minoritetsejerne i Dong Energy skal bibeholde deres aktieandel efter kapitaludvidelsen hos den danske energigigant, skal de hver betale et større millionbeløb.
Energiselskabet SE har allerede meldt ud, at man derfra skyder yderligere 430 mio. kr. i Dong Energy for at bibeholde sin aktieandel på 3,5 procent. Men de resterende fire minoritetsejere i Dong Energy har endnu ikke meldt ud, om de vil indskyde de nødvendige millioner for at beholde deres nuværende andele af aktierne i energigiganten. Det oplyser EnergiWatch.

De fire minoritetsejere, der endnu ikke har truffet en endelig beslutning er Seas-Nve, Galten Elværk, Nyfors og Insero Horsens. Hvis de vælger at beholde deres nuværende aktieandel, vil det betyde yderligere 2,1 mia. kr. til Dong Energy.

Af de fire minoritetsejere er det Seas-Nve, der har den største aktieandel på syv procent. Selskabet skal betale omkring 1 mia. kr. for at fastholdeejerandelen.

Nordjyske Nyfors skal af med 140 mio. kr., hvis de vil beholde en aktieandel på 1,16 procent, mens Galten Elværk, der sidder på 0,9 procent af aktierne må betale 60 mio. kr. Endelig skal Insero Horsens skyde godt 300 mio. kr. i Dong Energy, hvis de vil beholde deres aktieandel på 2,56 procent. Det skriver EnergiWatch.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078