23948sdkhjf

A2Sea skal installere 97 møller på Gode Wind 1 og 2

A2Sea har underskrevet kontrakt med Dong Energy om installeringen af 97 havvindmøller i energiselskabets tyske vindparker Gode Wind 1 og 2.
I første halvdel af 2015 påbegynder A2Sea således installationen af de 97 vindmøller fra Siemens Wind Power.

Det drejer sig om Siemens 6MW-møller, og dermed er der tale om en samlet installation på 582 MW. Når Gode Wind 1 og 2 står færdigt, vil parkerne være den største sammenhængende offshore vindmøllepark i Tyskland til dato. Det oplyser A2Sea i en pressemeddelelse.

- Det er ingen hemmelighed, at der kun er få offshore-vindprojekter fra nu af og til 2017, hvor vi forventer en stigning i antallet af projekter. Og naturligvis er vi interesserede i til stadighed at holde vores fartøjer beskæftiget for at holde omkostningerne nede og være i stand til at bidrage til industriens mål om at reducere prisen på energi. Desuden ser vi aftalen som en godkendelse af vores tidligere arbejde, og jeg mener, vi har bevist vores værd med blandt andet installeringen af 235 møller i 2013. Og sidst men ikke mindst er det et meget positivt signal fra det tyske marked om, at offshore-vind er tilbage på programmet og prioriteret, siger Jens Frederik Hansen, CEO i A2Sea.

Også Dong Energys Managing Director i Tyskland, Trine Borum Bojsen, er godt tilfreds med aftalen og med det tyske projekt.

- Vi ser frem til at realisere vores største offshore-vindpark i Tyskland, Gode Wind 1 og 2. Det er vores største investering til dato og vil cementere vores position som markedsleder indenfor offshore-vind. Frem til 2020 satser vi på at installere 6.5 GW offshore-kapacitet i Europa. Med fuldførelsen af Gode Wind 1 og 2, vil vi være et godt skridt på vejen, og Dong Energy vil da i alt have bygget omkring 3.5 GW Offshore, siger Trine Borum Bojsen.

A2Sea vil tage deres anden generations offshore installationsfartøj, Sea Installler, i brug ved Gode Wind 1 og 2.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094