23948sdkhjf

Neas Energy og Horsens Kraftvarmeværk i ny samarbejdsaftale

Horsens Kraftvarme har valgt Neas Energy som samarbejdspartner til handels- og produktionsbalanceansvar.
Det 35 MW store værk, der i august blev købt af fjernvarmeværkerne i Dagnæs og Horsens fra DONG Energy, indgår nu aftale med energihandelsselskabet Neas Energy om produktionsbalancering, produktionsplanlægning samt handel af produktion.

- Det er min vurdering, at Neas Energy har de systemer og kompetencer der bedst matcher den måde vi ønsker at optimere vores drift på, fortæller Kraftværkschef Karsten Thisen hos HKV Horsens A/S.

Aftalen mellem Horsens Kraftvarme og Neas Energy dækker systemydelser for produktionsplanlægning og produktionsbalance samt handel af værkets strømproduktion på elmarkedet.

- Vi er rigtig stolte af aftalen med Horsens Kraftvarme. Aftalen vidner om, at vi er lykkedes med at udvikle systemer og tjenester, som leverer ekstra værdi og samtidig fungerer godt i praksis på værkerne, siger Søren Rygaard, der er chef for Kraftvarme hos Neas Energy.

Fleksibilitet er kraftvarmens mulighed
- Der er ingen tvivl om, at den fortsatte udbygning af vindkraft giver både udfordringer og muligheder for kraftvarmen. Vi har derfor fokuseret på løsninger, der kan optimerer driften af Horsens Kraftvarmeværk ud fra de aktuelle og fremtidige betingelser på energimarkedet. Og det er klart min overbevisning, at det bliver de fleksible værker, der kan drage fordel af de nye muligheder på markedet, forklarer Karsten Thisen. Og det er en vurdering, som Søren Rygaard er enig i.

- Både i Danmark og i vores nabolande udbygger man hastigt den vedvarende energi. For kraftvarmeværkerne bliver fleksibilitet nøglen til at drage fordel af et energimarked, som bliver mere og mere afhængig af om det regner, blæser eller solen skinner. Det er denne udvikling, vi har udviklet vores systemer og handelsservices til at imødekomme, og jeg er sikker på, at det har været afgørende for vores kontrakt med Horsens Kraftvarme, siger han.

Horsens kraftvarmeværk har en forbrændingskapacitet på 2 x 5 ton affald og 5.500 Nm3 naturgas pr. time. Værket har en installeret effekt på 35 MW el og en maksimal fjernvarmeydelse på 45 MJ/s.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094