23948sdkhjf

Kapitalfond køber sig ind i VB Enterprise

Familieejede VB Enterprise, der arbejder med installation og tilslutning af havvindmøller til elnettet, har netop solgt knap halvdelen af virksomheden til den ATP-ejede kapitalfond Via Venture Partners.
Det skriver Børsen.

For at den nordvestjyske virksomhed kan udleve sit fulde potentiale, har virksomhedens hidtidige indehaver, Villy Bruun, ifølge avisen besluttet at gennemføre et generationsskifte.

- Jeg ejer i forvejen to andre virksomheder og fyldte 60 år i fjor. Med de kæmpestore vækstmuligheder, der er for VB Enterprise, har vi brug for en medejer med større overarme, end vi selv har. Vi skal have et stærkere kapitalgrundlag, og Via Venture Partners har de økonomiske muskler, som kræves for at vokse i det tempo, vi forventer at komme op i allerede i år, siger Villy Bruun til Børsen.

Via Venture Partner køber i første omgang 49,9 procent af aktierne, mens Villy Bruun foreløbigt beholder 50,1. Han giver dog ledelsen og udvalgte nøglemedarbejdere mulighed for at købe fem procent af hans aktier, oplyser avisen.

Hvad Via Venture Partners har betalt for sin nye aktiepost i VB Enterprise er fortroligt, men ifølge Børsen vurdere kilder, at VB Enterprise har en markedsværdi på et godt stykke over 100 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094