23948sdkhjf

Kamstrup får kæmpeordre på intelligente målere

Kamstrup har netop underskrevet en aftale om levering af 153.000 intelligente energi- og vandmålere til MV-Gruppen, der tæller otte forsyningsselskaber i Midt- og Vestjylland.
Projektet er den største ordre, som Kamstrup hidtil har indgået indenfor Smart Grid-platformen OMNIA og er blandt de største målerudskiftninger i Danmark.

Energistyrelsens længe ventede bekendtgørelse om fjernaflæste elmålere og måling af elektricitet i slutforbruget blev omsider offentliggjort 10. december 2013. Det betyder, at alle elmålere skal være fjernaflæste inden udgangen af 2020.

- Med udskiftningen ser vi frem til at tilbyde den nyeste teknologi, så vores kunder kan følge og nedsætte deres energiforbrug. Der er ingen tvivl om, at det nye fjernaflæsningssystem vil nedbringe omkostninger i alle otte forsyningsselskaber. Og så glæder vi os naturligvis over udsigten til, at investeringen skaber cirka 60 nye arbejdspladser i Midt- og Vestjylland, siger Per Nielsen, teknisk chef i RAH Service A/S.

Per Nielsen peger på, at det både er forsyningsselskaberne og lokale installatører, der får brug for flere ansatte de kommende år.
De otte selskaber i konsortiet tæller foruden RAH Service A/S (Ringkøbing), Thy-Mors Energi, Struer Forsyning, Ringkøbing Fjernvarme, Ringkøbing-Skjern Forsyning, Ikast Værkerne, MES i Brande samt Grindsted El, Vand og Varme Forsyning.

I alt investerer selskaberne samlet et trecifret millionbeløb i indkøb af det fjernaflæste, intelligente system, der består af 109.000 elmålere, 24.000 vandmålere samt 20.000 varmemålere.

Første levering i april
Kamstrup begynder leveringen af de første målere i april 2014, og udrulningen af systemet fortsætter over to et halvt år.

Med OMNIA-systemet får forsyningsselskaberne udskiftet samtlige målepunkter fordelt på vand, varme og el, der fremover bliver fjernaflæste. Alt samles således i ét intelligent system, der kan håndtere alle forsyningsformer og levere store mængder driftsdata til selskaberne, så de får langt bedre muligheder for at overvåge forsyningen til forbrugerne. I alt kan systemet håndtere 162.000 målepunkter.

For Kamstrup svarer ordren samlet til 50 mandeår fordelt på halvdelen i produktionen og den resterende halvdel i blandt andet udvikling og salg.

- Vi glæder os meget over aftalen med MV-gruppen. Bekendtgørelsen var imødeset i hele branchen, da det åbner op for at igangsætte og realisere mange af de projekter, som forsyningsselskaberne allerede har planlagt, siger Per Asmussen, adm. direktør i Kamstrup A/S.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078