23948sdkhjf

Nye elmålere på vej i det vestjyske

105.000 husstande i Vestjylland får nu nye elmålere, som giver mulighed for at følge bedre med i forbruget.
Et flertal i Folketinget besluttede i december 2013, at alle danskere skal have såkaldte fjernaflæste målere inden 2020. Det åbner nu op for, at en række vestjyske elselskaber ruller fjernaflæste elmålere ud til 105.000 husstande i Vestjylland.

- Energiselskaberne kvitterer øjeblikkeligt for den gode beslutning, som klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard har truffet sammen med Enhedslisten. Det kommer både den grønne omstilling og kunderne til gavn at give adgang til fjernaflæste målere, siger Lars Aagaard, adm. direktør i Dansk Energi.

Større indsigt får folk til at spare
Med 50 procent vindkraft i den danske elforsyning i 2020, vil priserne svinge mere, og derfor skal kunderne have større mulighed for at følge med i deres forbrug for at kunne reagere på lave og høje priser. Her er måleren en hjørnesten. Desuden vil kunderne spare energi, når den detaljerede data fra måleren gøres tilgængelig via apps og internetportaler. Det giver nemlig solid indsigt i eget forbrug, lyder det fra Dansk Energi.

- Alle erfaringer viser, at når kunderne får større indsigt i deres forbrug, så sparer de energi. Derfor er de fjernaflæste målere en gevinst for kunderne, siger Lars Aagaard med henvisning til myndighedernes beregning af gevinsterne.

Han påpeger desuden, at målerudrulningen skaber job. Det vestjyske målerprojekt, hvor selskaberne Thy-Mors Energi, RAH i Ringkøbing, Struer Forsyning, Ikast Værkerne, Grindsted El- og Varmeværk, Ringkøbing Fjernvarme, Ringkøbing-Skjern Forsyning og MES i Brande ruller 105.000 elmålere og 55.000 fjernaflæste fjernvarme- og vandmålere ud, vil gennemsnitligt beskæftige 60 personer i de lokale områder over de næste to år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.828