23948sdkhjf

Elsektoren reducerer CO2-udledningen markant

På otte år er udledningen af CO2 fra elproduktionen reduceret med det, der svarer til udledningerne fra 2,5 millioner benzindrevne personbiler.
Det viser nye beregninger fra Dansk Energi.

Fra 2004 til 2012 er det danske elforbrugs CO2-udledning blevet skåret med 6,3 mio. tons, og det er især vindmøller, biomasse og solceller, der har sat sit grønne spor på den danske elproduktion. Det skriver Dansk Energi i en nyhed på sin hjemmeside.

- Det er en god nyhed, der viser, at energisektoren tager det første massive skridt hen mod det fossilfri samfund, som er politisk ønsket. Det understreger også, at vi med bedre samvittighed kan bruge el til mere, og der er god grund til at udskifte oliefyr med eldrevne varmepumper og også bruge elbiler frem for benzinbiler, siger Lars Aagaard, administrerende direktør i Dansk Energi i nyheden.

Siden 2004 er vindkrafts andel af den danske elproduktion steget fra 19 procent til 30 procent, mens biomasse er steget omkring otte procent til 13 procent. Solceller udgør i dag omkring én procent af elproduktionen herhjemme.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141