23948sdkhjf

Dong bliver eneejer af tre hollandske vindprojekter

Dong Energy har købt den resterende 50 procent ejerandel i tre hollandske offshore vindudviklingsprojekter af joint venture-partneren SSE.
Projekterne, Den Helder 1, Breeveertien II og West-Rijn, har en samlet godkendt kapacitet på op til 1.050 megawatt og er beliggende i Nordsøen ud for den hollandske kyst.

Prisen for den sidste halvdel af de tre projekter er 17 mio. kr. samt yderligere udskudte betalinger betinget af opnåelse af visse milepæle som for eksempel investeringsbeslutning om opførelse af vindmølleparkerne. De samlede udskudte betalinger beløber sig til omkring 90 mio. kr. Det oplyser Dong Energy.

De nødvendige godkendelser fra de hollandske myndigheder af de tre offshore vindudviklingsprojekter er allerede opnået og projekterne kan derfor potentielt opføres inden udgangen af dette årti.

- Det hollandske offshore vindmarked har et stort potentiale, og med disse tre udviklingsprojekter ser Dong Energy frem til at bidrage til opfyldelsen af det udmeldte hollandske mål om, at 4.450 megawatt offshore vind skal være opført og i drift i 2023. Projekterne har en samlet godkendt kapacitet på op til 1.050 megawatt. Det siger Samuel Leupold, koncerndirektør i Dong Energy Wind Power.

- De tre udviklingsprojekter kan potentielt opføres med næste-generations teknologi og bidrage til videreudviklingen af leverandørkæden i Holland, hvori Dong Energy allerede har stærke relationer. Det er imidlertid afgørende, at der er fuld sigtbarhed hvad angår investeringsbetingelserne, hvis vi senere skal kunne træffe en endelig investeringsbeslutning om at opføre projekterne som led i vores 2020-strategi, lyder det videre fra Samuel Leupold.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078