23948sdkhjf

Solcelleanlæg skyder op som paddehatte

Inden årets udgang vil ni skolebygninger og fire børnehaver i Fredericia Kommune udnytte solens stråler, og til næste år følger yderligere tre skolebygninger, Fredericia Idrætscenter og rådhuset.
Fredericia Kommune satser på solceller og effektiv energistyring, og det kan ses på flere og flere kommunale bygninger.

- Vi er i fuld gang med at få sat solcelleanlæg op på de bygninger i kommunen, hvor det er rentabelt. Med de nye regler for solcelleanlæg kan man ikke sælge overskudsstrøm til en så høj pris som tidligere, og derfor har vi lagt kræfter i at udregne den mest optimale størrelse på anlæggene, så der er balance mellem produktion og forbrug af el i den enkelte bygning, fortæller energirådgiver Per Eskildsen fra Ejendomsafdelingen om solcelle-arbejdet.

Nyt udbud i foråret
Udgiften til de tretten solcelleanlæg, der sættes op på børnehaver og skoler i 2013, beløber sig til 5,8 mio. kr. og forventes at være tjent ind på ca. 10 år.

Fredericia Idrætscenter, rådhuset og de tre resterende skolebygninger skal først have renoveret tagene, inden der opsættes anlæg, og den opgave bliver sendt i udbud i foråret 2014.

Intelligent energistyring
Solcelleanlæggene er rentable
I 2013 opsættes solcelleanlæg på:
• Ullerup Bæk Skolen, afdelingerne Skolesvinget, Skjoldborgvejen og Nørre Alle
• Kirstinebjergskolen, afdelingerne Bøgeskovvej, Høgevej og Havepladsvej.
• Erritsø Fællesskole, afdelingen Højmosevej
• Fjordbakkeskolen, afdelingerne Skærbæk og Taulov
• Børnehaverne Kløverlykken, Spiren, Bøgeskov Børnehave og Stendalen.

I 2014 renoveres tage og opsættes solcelleanlæg på:
• Kirstinebjergskolen, afdelingen Indre Ringvej
• Erritsø Fællesskole, afdelingerne Krogsagervej og Erritsø Bygade
• Fredericia Idrætscenter
• Rådhuset
for Fredericia Kommune, men de er også en del af en samlet plan for at sikre en grøn profil og en effektiv energiudnyttelse i kommunen. Per Eskildsen er netop ved a tage et nyt energistyringssystem i brug, som skal skabe energioverblik på samtlige institutioner og skoler i kommunen.

- Det nye energistyringssystem sender automatisk alle data om vand, varme og el til en fælles database. Det betyder, at jeg kan sidde på mit kontor og få en alarm, hvis der pludselig er en markant stigning i vand- eller varmeforbruget i en børnehave. På den måde kan vi opdage eventuelle læk meget hurtigt og få udbedret skaderne, fortæller Per Eskildsen.

Samtidig skal institutions- og skolelederne ikke længere manuelt bruge tid på hver måned at aflæse forbrug og sende tallene ind til Ejendomsafdelingen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062