23948sdkhjf

EU afviser bindende mål for opstilling af el- og gasopladning

Mens EU-landende bakker op om fælles standarder for ladestandere, så vender de fingeren nedad, når det handler om bindende mål for opstilling af el- og gasopladning.
Det skriver Sjælland EU Nyt.

Et flertal af landende mener simpelthen, at det bliver for dyrt at opsætte offentlige elopladere og gasopladere, så ejere af el- og gasdrevne biler kan rejse ned igennem Europa i vished om, at de kan lade deres bil op undervejs.

- Det er skuffende, for vi har brug for en minimum af infrastruktur i Europa, så man kan køre over grænserne i sin elbil, siger transportminister Pia Olsen Dyhr til Sjælland EU Nyt.


Ifølge regeringens udregninger vil det koste 1,2 milliarder kroner, at nå målene om opstilling af blandt andet 3520 offentlige elopladere og derudover gasopladere til skibe og køretøjer frem mod år 2020, skriver Sjælland EU nyt.

Transportministeren har ifølge mediet hele tiden ment, at det mål var sat for højt, men havde alligevel håbet på bindende mål. Nu sætter hun sin lid til, at Europa-Parlamentet kan tvinge nogle af ambitionerne igennem i de politiske forhandlinger med EU-landene. Og skulle det fejle, så glæder transportministeren sig over, at EU-landene trods alt bakker op om fælles standarder for opladning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079