23948sdkhjf

Rumænske smæk til Global Wind Power

Et fastlåst samarbejde med rumænsk partner har givet bagslag for Global Wind Power, der efter regnskabsafslutningen har fået tilført ny kapital for overhovedet at kunne fortsætte sine aktiviteter.
Global Wind Power har været presset af samarbejdsvanskeligheder på det rumænske marked i det netop afsluttede regnskabsår. Et samarbejde, der dels har spændt ben for nye projekter og som samtidig har kostet dyrt på bundlinjen.

I 2012/13 har Global Wind Power således leveret en negativ drift på knap 9,5 millioner euro mod et overskud på knap 2,5 millioner kroner året før. Årets resultat ender med et minus på 4,8 millioner euro mod et lille plus på 624.000 euro året forinden. I perioden er medarbejderstaben desuden reduceret fra 102 til 93 fuldtidsansatte og efter regnskabsårets afslutning er der igangsat yderligere tilpasninger i både Danmark og Tyskland.

- Regnskabsåret 2012/3 har været et utilfredsstillende år, kommenterer ledelsen kort selskabets finansielle udvikling i den netop offentliggjorte årsrapport og uddyber:

- Regnskabsårets aktivitet har i særdeleshed været præget af idriftssættelse af et 70 MW projekt og oprydning i samarbejde med kunden, hvilket har trukket betydelige ressourcer og har efterladt koncernen med et 50 MW projekt på balancen.

Ekstra kapital i form af aktiesalg
Efter regnskabsårets udløb har koncernen fået tilført ekstra kapital på 4 millioner euro i form af et lån i salg af aktier. Derudover har koncernen indgået aftale med sit pengeinstitut om forhøjelse af den nuværende kredit med 1 million euro. Således skulle koncernen være sikret de næste år.

Ledelsens forventninger til fremtiden er således atter optimistiske, men man er ikke meget for at melde noget konkret ud, eftersom der stadig er en del projekter, der kan være svære at gennemføre inden for de næste 12 måneder.

- Omvendt vil egne udviklede Greenfield-projekter begynde at nå et stadie, hvor de vil være tilstrækkelig modne til et salg, hvilket kan bidrage positivt til årets resultat, lyder det ordret i ledelsesberetningen.

Ledelsen har i øvrigt efter regnskabsafslutningen besluttet at udfase koncernens aktiviteter i Bulgarien og delvist i Rumænien i den kommende periode. Desuden håber ledelsen på, at det fortsat er muligt at reducere selskabets kapacitetsomkostninger. Alt i alt budgetterer ledelsen med et mindre underskud for det kommende år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125