23948sdkhjf

Babcock & Vilcox Vølund i ny alliance

Den danske leverandør af kraftvarmeværker har entreret med en kinesisk partner, der skal udbrede den danske teknologi i udviklingslande.
Babcock & Vilcox Vølund har indgået en samarbejdsaftale med kinesiske Runh Power Plant Engineering Technology Co. Ifølge aftalen skal kineserne stå for at bygge kraftvarmeværker på licens. Det skriver Børsen.

For den danske koncern er hele ideen med samarbejdet at komme ind på markeder, hvor man hidtil ikke har kunnet være med, fordi de danske priser simpelthen er for dyre. Med kineserne som ansvarlige for opførslen af værkerne kan der pludselig konkurreres i fx udviklingslande.

- Vi får en lille del af arbejdet, og de får nogle gode, veldesignede anlæg, som er bygget lokalt, siger administrerende direktør hos Babcock & Vilcox Vølund, John Veje Olesen, til Børsen.

Den nye alliance har allerede landet den første ordre; et anlæg i Pakistan til en samlet pris på 800 mio. kr. Babcock & Vilcox Vølund skal levere ingeniørarbejde for godt 28 mio. kr. til anlægget.

I det hele taget ser John Veje Olesen arbejde på licensbasis som en lukrativ forretning i fremtiden. Babcock & Vilcox Vølund henter i dag 10 procent af omsætningen fra den type aftaler, men håbet er, at andelen stiger til 25 procent i 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093