23948sdkhjf

Gratis aktier til Dong-ansatte

Ny investeringsplan er godt nyt for Dong Energys 6.200 medarbejdere. Planen giver nemlig koncernens ansatte mulighed for at få gratis aktier for op til 563 millioner kroner.
Hvis Folketingets Finansudvalg godkender en investeringsplan, hvor den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs og de to danske pensionsselskaber ATP og PFA samlet skyder 11 milliarder kroner ind i Dong Energy mod en ejerandel på 26 procent, kan Dong Energys 6.200 medarbejdere i bedste fald opnå gratis aktier for op til 563 mio. kr.

Det skriver EPN.dk.

Der er ifølge mediet tale om en såkaldt aktiepakke, hvor energikoncernens medarbejdere får mulighed for at købe aktier for samlet op til 450 millioner kroner. Købes der eksempelvis 100 aktier, kan det udløse op til 125 gratis aktier, som siden hen kan sælges tilbage til Dong Energy eller via børsen, hvis selskabet børsnoteres.

Dette fremgår ifølge EPN.dk alt sammen af et såkaldt aktstykke, som Finansudvalget havde til behandling onsdag i forbindelse med milliardhandlen. Men det er ikke alle, der synes lige godt om denne måde at forgylde Dong Energys medarbejdere på.

Aktier skal motivere medarbejdere
Finansordfører for Dansk Folkeparti, René Christensen, siger således til EPN.dk, at han ikke synes, det kan være rigtigt, at man skal have en særlig belønning for at passe sit arbejde.

Men den kritik praller af på finansminister Bjarne Corydon, der ikke ser nogen problemer i de gratis aktier.

- Formålet med aktieprogrammet i Dong Energy er grundlæggende at motivere og fastholde medarbejdere, siger han til EPN.dk.

Ifølge mediet er halvdelen af aktieprogrammet reserveret til omkring 250 chefer og udvalgte nøglemedarbejdere.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078