23948sdkhjf

Danmarks har EU's bedste energisystem

Danmark indtager førstepladsen som EU’s bedste energisystem både i forhold til vækstskabelse og forsyningssikkerhed.
Det er budskabet, når World Economic Forum (WEF) onsdag fremlægger sin rangliste over 124 landes energisystemer ved et arrangement i København. Det skriver Dansk Energi i en pressemeddelelse.

Danske virksomheders elpris ligger i den lave ende i EU. Det dokumenterer World Economic Forum med sin årlige, globale indeksering af 124 landes energisystemer. Desuden topper Danmark EU28-landene, når det kommer til at bidrage til økonomisk vækst og udvikling, samt til at give adgang til forsyningssikkerhed. Det danske energisystem formår altså, at holde balancen mellem at omstille og samtidig have fokus på omkostningerne.

- Jeg glæder mig især over, at Danmark er i særklasse på to områder, hvor energiselskaberne spiller en afgørende rolle, nemlig energieffektivitet og kvaliteten af vores elnet. Vi er ret beset på forkant med den grønne omstilling uden at slippe fokus på hverken kvalitet eller omkostninger – den balance skal vi også holde fremadrettet, siger Lars Aagaard, adm. direktør i Dansk Energi.

Energibesparelse gavner konkurrenceevnen
Energiselskaberne har årligt en betydelig forpligtigelse til at sikre energibesparelser. Faktisk svarer forpligtigelsen til, at der alene i 2012 blev reduceret med tre gange københavnernes årlige elforbrug. Energibesparelser betyder lavere energiudgifter. Det gavner konkurrenceevnen for danske virksomheder på lige fod med det at have et elnet i verdensklasse, som også er et vigtigt konkurrenceparameter for erhvervslivet, skriver Dansk Energi i pressemeddelelsen.

For Dansk Energi er det centralt, at der hele tiden bliver holdt et vågent øje med erhvervslivets muligheder for at konkurrere samtidig med, at man også fremtidssikrer energisystemet. Derfor finder Lars Aagaard det særdeles opløftende, at det danske energisystem netop skiller sig ud ved at skabe gode rammer for vækst. Det er godt nyt – især set i lyset af, at erhvervslivet i disse år oplever forbedrede rammevilkår på eksempelvis energibeskatningen, lyder det fra Dansk Energi.

- Det her underbygger, at virksomhedernes vilkår på energisiden er rigtig gode i Danmark. Den elpris, som virksomhederne betaler, falder tilmed yderligere, når elafgifterne for erhvervslivet reduceres med 1,5 mia. kr. fra og med nytår. Det betyder, at erhvervslivets elafgifter på bare to år er blevet halveret, hvilket gavner en lang række danske virksomheder på eksportmarkederne, afslutter Lars Aagaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093