23948sdkhjf

Dong Energy sælger britisk kraftværk for 3,1 milliarder

Dong Energy har solgt sit gasfyrede kraftværk i Severn i Sydwales til australske Macquarie Group’s Infrastructure and Real Assets.
Den samlede salgspris for kraftværket Severn er 350 millioner britiske pund svarende til cirka 3,1 milliarder danske kroner. Salgsaftalen indeholder en earn-out baseret på den fremtidige bruttomargin på kraftværket, og Dong Energy forventer, at handlen vil resultere i et bogført tab før skat på 400-500 millioner kr. Et tab der dog ikke vil påvirke EBITDA.

- Det er lykkedes os at sælge kraftværket Severn til en tilfredsstillende pris i et vanskeligt marked. Frasalget er en vigtig del af koncernens strategi om at frasælge ikke-kerneaktiver og dermed styrke kapitalgrundlaget til gavn for selskabets fremadrettede udvikling, siger Thomas Dalsgaard, koncerndirektør i DONG Energy.

Severn kan med en kapacitet på 832 MW producere el til cirka 1,5 millioner britiske husstande og er ifølge Dong Energy et af de mest effektive naturgasfyrede kraftværker af sin slags i Storbritannien. Severn gik i kommerciel drift i november 2010.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078