23948sdkhjf

Viasol bygger stort solcelleanlæg til Forsvaret

Flyvestationerne Karup og Skrydstrup er i gang med at opføre solcelleparker. Anlægget i Karup bliver med sine 1.200 kWp det største offentlige anlæg i Danmark og Norden.
Det skriver Viasol i en pressemeddelelse.

Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste er, som følge af Forsvarsministeriets Klima- og energistrategi, i gang med at etablere solcelleanlæg på forskellige etablissementer rundt omkring i landet.

Solcelleparkerne på Karup og Skrydstrup er netop nu under opførelse. De to anlæg bliver på henholdsvis 1.200 og 600 kWp. Anlæggene kommer til at dække et areal på fem hektar og består af 7.200 solcellemoduler. Anlæggene forventes at producere ca. 1.700 MWh årligt, svarende til 400 parcelhuses årlige forbrug.

Med de to solcelleparker kan hovedentreprenøren Viasol A/S være medvirkende til at realisere Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjenestes strategi, om at få en omkostningseffektiv reduktion af energiforbruget og CO2-udledningen. Forsvaret kan således beregne betydelige langsigtede besparelser på deres energibudget gennem opførsel af de to solcelleanlæg, lyder det fra Viasol.

Den samlede entreprisesum på 1,8 MW fordelt på de to anlæg er 16,7 mio. kroner ekskl. moms, oplyser Viasol.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094