23948sdkhjf

Vindmøller trækker eksporten op

Stigende eksport er gode tegn for dansk økonomi og bringer handelsoverskuddet op på 9,0 mia. kr.
Den samlede eksport steg med 2,6 procent i oktober og set over perioden august til september steg eksporten med 2,3 procent. Det er gode tegn for økonomien, mener DI.

- Det er en god nyhed for dansk økonomi, at eksporten er på vej frem. Vi forventer, at eksporten vil styrkes i takt med, at de globale vækstudsigter bliver bedre, siger Allan Sørensen, som er chefkonsulent hos DI, og uddyber:

- Det er især bedringen i efterspørgslen på vores europæiske nærmarkeder og i USA, der giver flere eksportordrer til virksomhederne.

I oktober faldt importen med 2,5 procent, mens den er steget med 0,5 procent over de seneste tre måneder.

Salg af vindmølledele trækker op
Ifølge Danmarks Statistik steg eksporten af forarbejdede varer, primært halvfabrikata med 16,8 procent fra august til oktober. Det er især et øget salg af vindmølledele til Storbritannien, som trækker op.

Ligeledes steg eksporten af maskiner undtagen transportmidler med 6,2 procent i samme periode, hvilket ifølge Danmarks Statistik skyldes et øget salg af dele til vindmøller til især Tyskland.

Rent geografisk steg eksporten til Danmarks største handelspartnere, Sverige og Tyskland, i perioden august-oktober. Eksporten til Tyskland steg med 7,8 procent, hvilket primært skyldes vindmølledele, og eksporten til Sverige steg primært grundet salg af olieprodukter med 9,0 procent.

Også eksporten til USA steg med 19,7 procent, mens eksporten til Kina faldt med 14,2 procent som effekt af nedgang i salget af minkskind.

Kilde: Danmarks Statistik

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094