23948sdkhjf

Pris til brintbil-forskere

Et hold forskere fra Københavns Universitet har fået en pris for Årets Danske Forskningsresultat.
Prisen blev uddelt mandag på DTU, og det er nyhedsmediet Videnskab.dk, der står bag prisen. Der var 10 nominerede, og de blev sendt til afstemning blandt sitets læsere.

Vinderen blev et hold forskere fra Kemisk Institut på Købehavns Universitet, som har arbejdet med at reducere brugen af det dyre metal platin i brintbilers brændselsceller.

- Vi har fundet ud af, at man kan bruge hele seks gange mindre platin, hvis man arrangerer platinet anderledes. Hvis man gør platinpartiklerne mindre, men samtidig øger overfladetarealet, så kan man bruge op til seks gange mindre platin, siger Markus Nesselberger til Videnskab.dk.

Udover forskerne fra Kemisk Institut var der hædrende omtale til to andre forskere; Faisal Mohammed fra Dansk Hovedpinecenter, der laver undersøgelser af årsagen til migræne og Martin Mojaza fra Centre for Cosmology and Particle Physics Phenomenology på Syddansk Universitet for et samarbejde med Stanford University og universitet i Chongqing, hvor de sammen har fundet en metode til lettere at forudsige resultater inden for partikelfysik.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064