23948sdkhjf

Global vindorganisation vælger Danmark som hjemland

Global Wind Organisation (GWO) har valgt Danmark og Vindmølleindustrien som base for deres kommende globale sekretariat.
Sikkerhed kommer først for virksomhederne i den globale vindindustri og for at bidrage til et skadefrit arbejdsmiljø i vindmølleindustri, stiftede 13 store aktører i 2009 GWO. GWO vælger nu Danmark som hjemland for sit kommende globale sekretariat, der skal placeres hos brancheforeningen Vindmølleindustrien.

- Vi har valgt Danmark og Vindmølleindustrien fordi, vi her får mulighed for at bo hos en særdeles velanset og professionel vindenergiorganisation, der har et meget bredt internationalt kontaktnet. Derfor ser vi, at stort set alle udbydere er i direkte kontakt med Vindmølleindustrien og er baseret i Danmark. Det er vigtigt, at GWO kommer godt og effektivt fra start, da der er stor efterspørgsel efter vores services, og det regner vi med, at Vindmølleindustrien kan hjælpe med, siger Claus Rose, der er formand for GWO.

Fælles metoder og standarder for sikkerhedstræning
Siden etableringen har GWO udviklet branchestandarder for sikkerhedstræning i en erkendelse af, at fælles metoder og standarder for sikkerhedstræning og sikkerhedsprocedurer vil bidrage til en væsentligt højere arbejdssikkerhed for de ansatte.

- GWO er med til at spare vindindustrien for en masse unødig træning, men samtidig en bedre og sikrere træning. Træningsstandarderne vil være gangbare i en meget stor del af vindindustrien og på tværs af flere lande. Det svarer til at give et internationalt kørekort, der gør arbejdet for virksomhederne lettere, siger Claus Rose.

Det nye GWO-sekretariat vil fremadrettet have til huse i Vindmølleindustriens sekretariat på Frederiksberg, hvorfra arbejdet med at udvikle og forbedre træningsmetoder, vil tage udgangspunkt.

- Det er glædeligt, at GWO har valgt Vindmølleindustrien som vært for sit nye sekretariat. Vi ser frem til at samarbejde tættere med GWO og dermed sikre, at virksomhederne i branchen får optimeret deres træningsstandarder sådan at sikkerheden bliver endnu bedre i branchen. Med mere harmoniske træningsstandarder og -rutiner vil virksomhederne også have hurtigere og lettere adgang til kvalificeret arbejdskraft fra projekt til projekt, siger Jakob Lau Holst, vicedirektør i Vindmølleindustrien.

Bag GWO står Acciona, AES, DONG Energy, E.ON, Fred Olsen, Gamesa, GE, Repower, Siemens Wind Power, Statoil, Suzlon, Vattenfall og Vestas.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141