23948sdkhjf

Amerikanere headhunter dansk energiprofessor

En af Danmarks førende eksperter i avancerede energisystemer, professor Jakob Stoustrup, skal nu stå i spidsen for amerikansk smart grid-forskning for 20 millioner dollars.
Det skriver Ingeniøren.

Det er det amerikanske firma Battelle, der driver Pacific Northwest National Laboratory for det amerikanske energiministerium, der har slået kløerne i den danske professor. Og han skal fremover være med til at administrere laboratoriets forskningsportefølje på over en milliard dollars årligt.

Jakob Stoustrup, der er ekspert i intelligente løsninger blandt andet inden for energisystemer, er i dag ansat ved Aalborg Universitet, hvorfra han nu tager tre års orlov for at rejse til Amerika. Professoren ser frem til at være med til at udvikle det amerikanske energisystem, selvom det ærgrer ham, at han ikke kan tage sin hustru med.

- Men hun syntes, at jeg skulle sige ja alligevel, da det er en helt unik mulighed. Det er en kæmpe chance og virkeliggørelse af min største vision. Jeg skal være med til at forme USA’s fremtidige energisystem!, siger Jakob Stoustrup til Ingeniøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094