23948sdkhjf

Niras lander tre store vindmølleordrer

Virksomheden skal lave VVM-undersøgelser til tre danske kystnære vindmølleparker.
Niras har skrevet kontrakt med Energinet.dk på tre VVM-undersøgelser inklusiv miljørapport og plandokumenter for tre kystnære vindmølleparkområder; Vesterhav Nord, Vesterhav Syd og Bornholm. Det skriver Niras i en pressmeddelelse.

Opgaven omfatter forundersøgelser og VVM-redegørelse for hvert havmølleområde og kabelkorridor både til lands og vands. Det betyder, at cirka 25 specialister skal i gang med feltundersøgelser, skrive tekniske baggrundsrapporter, samskrive de endelige VVM-redegørelser og stå for borgermøder.

Fleksible rammer
Rammerne for de nye kystnære havmølleprojekter skal være meget fleksible for at sikre, at flest muligt byder på projekterne.

- Det udfordrer os i forhold til VVM-undersøgelserne, der skal rumme samme fleksibilitet, siger projektleder fra NIRAS Rikke Holm.

Samtidig er dette det største antal af VVM-undersøgelser, der er udbudt i Danmark.
- Det stiller høje krav til NIRAS og myndighederne i forhold til at opfylde tidsplan og samtidig sikre en høj kvalitet, fortsætter projektlederen.

Største VVM-opgave
Det er NIRAS’ største VVM-opgave nogensinde.

- Det er selvsagt en fantastisk reference. Det gør os i stand til at byde på de helt store anlægsprojekter både i Danmark og udlandet i fremtiden, siger Rikke Holm.

Sidste sommer vandt NIRAS opgaven med VVM og plandokumenter for at etablere Kriegers Flak Havmøllepark i Østersøen. Med den nye opgave cementerer NIRAS sin position inden for miljøvurdering af havmølleprojekter i Danmark.

- I begge tilfælde har vi vundet sagerne ved EU-udbud, hvor de fire største rådgivningsfirmaer i Danmark deltog, siger Rikke Holm.

VVM færdig i 2015
Den endelig VVM-redegørelse skal være færdig den 17. april 2015, og parkerne skal være klar til at producere el senest i 2020.
NIRAS står i spidsen for et konsortie på seks underrådgivere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.076