23948sdkhjf

Samsung satser på dansk vindmølle-knowhow

Danske underleverandører står bag flere af nøgleteknologierne i koreanernes offshore-satsning.
I 2007 søgte Samsung Heavy Industries efter et nyt forretningsområde at kaste sig over. Valget faldt på vindmølleindustrien, og siden har koreanerne arbejdet på lanceringen af en 7 MW offshore-mølle, der skal tage konkurrencen op med de danske producenter Siemens og Vestas. Det skriver Børsen.

Der bliver dog ikke tale om et rent stykke koreansk håndværk. For med Danmarks førende position på vindmøllemarkedet har det været naturligt for Samsung at hente assistance i Danmark, hvor underleverandører står bag flere kritiske dele af vindmøllen.

Høj kvalitet
Et af de mest markante, danske aftryk på møllen er vingerne, som er udviklet af SSP Technology. Og der er ikke tale om nogen metervare, da SSP har konstrueret verdens p.t. længste vinge til formålet.

Af andre danske leverandører kan nævnes DTU/Risø, der har lavet belastningsberegninger for Samsung, DNV i Hellerup der har hjulpet med certificering, og derudover har også Svendborg Brakes haft underleverancer. Derudover overvejer man også at udstyre møllen med et dansk kontrolsystem. Og koreanernes erfaring med de danske underleverandører har været gode.

- Vores erfaringer i forhold til sammen med SSP at udvikle vingerne til vores offshore-mølle har været gode, siger Kihyun Kim, chef for Platform Development Group i Samsungs vindmølle-division, til Børsen.

- Jeg har mødt dem mange gange. Teknisk står de for høj kvalitet, og vores samarbejde har været meget godt. Det gælder også fx Svendborg Brakes, tilføjer han.

Samsungs mål er at være blandt markedets fem største offshore-producenter i 2020.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172