23948sdkhjf

Skifergas: Europa bliver aldrig USA

Europa kommer ikke til at opleve en skifergas-revolution i stil med den nordamerikanske. Det mener topchef for energiselskabet Total.
Selvom skifergas er kommet på den politiske dagsorden, så hænger Europa i bremsen, lyder meldingen fra Bruno Courme, der er chef for skifergas i Europa hos verdens femtestørste energiselskab, franske Total. Det skriver Ingeniøren.

- Skifergas er vigtigt for Europa og for den europæiske energipolitik. Det ser vi også med den store politiske interesse, der er, og som vi især mærker der, hvor vi er aktive. Jeg er sikker på, at skifergas kan få stor regional betydning i de områder, hvor industrien vil blive udviklet og skabe masser af udvikling og job, men det vil aldrig blive på samme niveau og med samme globale aftryk, som vi har set i USA. Det er simpelthen urealistisk, siger Bruno Courme til Ingeniøren.

Det amerikanske energiagentur, EIA, har ellers i flere analyser anslået, at flere europæiske lande, heriblandt Dannmark, har store mængder skifergas og olie i undergrunden.

Problemet er ifølge Bruno Courme blandt andet, at man i Europa møder en del skepsis, hvad angår skiferboringer. I USA er det de amerikanske grundejere, der har retten til de mineraler, der er i undergrunden, men i Europa er undergrunden statsejet, hvilket ifølge Total-chefen gør det sværere at finde lokal opbakning.

Flere europæiske lande er desuden skeptiske overfor den såkaldte fracking-metode, som anvendes til boring efter skifergas, og både Tyskland og Frankrig har valgt at indføre et moratorium mod skifergas. Polen og Storbritannien er i øjeblikket de eneste lande i Europa, der er meget positive overfor skifergas, mens resten enten er imod eller afventer. Det skriver Ingeniøren.
Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078