23948sdkhjf

Danskerne køber naturgasfyr i stedet for varmepumper

Billige naturgasfyr udkonkurrerer varmepumper, det konstaterer Energitjenesten. Og det er stik imod klimamålene.
Det går uhyggeligt langsomt, når det handler om at udskifte individuelle gasfyr med varmepumper. Lange tilbagebetalingstider får ofte forbrugerne til at fravælge varmepumper og i stedet investere i et nyt kondenserende og langt billigere gasfyr. Det skriver Ingeniøren.

- Når folk hører, at et luft-til-vand-varmepumpeanlæg koster omkring 100.000 kroner, og vi regner os frem til tilbagebetalingstider på 15-18 år for denne ekstra-investering - ja, så vælger de allerfleste at købe en ny gaskedel til bare 40.000 kroner, siger energivejleder Christian Oxenvad fra Energitjenesten til Ingeniøren.

Christian Oxenvad forklarer overfor Ingeniøren, at det vil blive rigtig svært at nå regeringens mål om at få udfaset de fossile brændsler i el-og varmeforsyningen inden 2035, hvis tendensen forsætter.

På landsplan er der i dag omkring 423.000 gasfyr, mens der kun er omkring 60.000 jordvarme- eller luft-vand-varmepumper i Danmark, skriver mediet.

Brug for en garanti
Christian Oxenvad fra Energitjenesten mener, at en væsentlig årsag til forbrugernes tilbageholdenhed, hvad angår varmepumpe-investeringer, er, at mange ikke ved nok om varmepumper og dermed føler sig usikre i forhold til en investering. Derfor mener energivejlederen, at der er brug for en juridisk garanti, for at elforbruget til varmepumpen ikke løber løbsk, da han tror, det vil få flere til at turde tage skridtet til at anskaffe sig en varmepumpe, skriver Ingeniøren.

Danskerne er langt mindre tilbageholdende, når det handler om at udskifte oliefyr med varmepumper, men her er tilbagebetalingstiden også meget kortere på grund af de høje oliepriser.
Kommenter artiklen (9)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094