23948sdkhjf

Dong investerer 16 milliarder i Nordsøen

Energiselskabet har besluttet at opføre havmølleparkerne Gode Wind 1 og 2 i den tyske del af Nordsøen.
Dong Energy har haft den store tegnebog fremme. 16,4 milliarder danske kroner investerer virksomheden i to havmølleparker i den tyske del af Nordsøen. Det skriver Dong Energy i en pressemeddelelse.

- Investeringen i de 582 MW store Gode Wind-projekter bliver vores største nogensinde og vil konsolidere vores position som førende indenfor offshore vindenergi. Med opførelsen af parkerne i et område med gode vind- og bundforhold, relativt tæt ved kysten og i en klynge hvor vi kan høste synergier fra andre havmølleparker, er Gode Wind-projekterne en god business case for DONG Energy," siger koncerndirektør Samuel Leupold, som er ansvarlig for DONG Energy’s vindkraftaktiviteter, i pressemeddelelsen.

Den store investering består af 97 vindmøller på 6, MW. Møllerne kommer fra Siemens og giver en samlet kapacitet på 582 MW.

Fast pris i ti år
Gode Wind 1 og 2 ligger 45 kilometer fra den tyske kyst. Parkerne opføres i forlængelse af Borkum Riffgrund 1, som Dong er i gang med at opføre.
Konstruktionen af de to nye parker vil gå i gang i første halvdel af 2015, og de 97 møller ventes af være i fuld drift i anden halvdel af 2016.

Dong Energy vil modtage en fast pris per kWh produceret elektricitet de første 10 år af parkernes drift. Herefter vil DONG Energy få markedsprisen. Gode Wind-projekterne vil blive opført under det tyske Stauchungsmodell-støtteregime, som har til formål at støtte havmølleprojekter opført inden udgangen af 2017, skriver virksomheden i pressemeddelelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078