23948sdkhjf

Danmark på vej mod flere industri-job

Frem mod 2020 vil antallet af beskæftigede i industrien stige med 25.000.
Det viser en analyse, som Dansk Metal har fået udarbejdet. Dermed ser industribeskæftigelsen ud til at have nået et lavpunkt omkring de nuværende ca. 300.000 beskæftigede, mens der i 2020 vil være 323.000 ansatte. Det skriver Jyllands-Posten.

Den formodede udvikling bekræftes af Dansk Industri, ligesom flere eksperter også bakker undersøgelsen op. Den gunstige udvikling skyldes den omstilling, danske virksomheder har været igennem med outsourcing af løntunge processer.

- Den tilbageværende produktion i Danmark er i høj grad produktion i mindre serier og produktion, hvor samspillet mellem fx ingeniør, smed og sælger er meget vigtigt. Der kan vi noget i Danmark. Her er en kultur og et fladt hierarki, og der har vi nogle forudsætninger, som de andre ikke har, siger Jens Nyholm, partner og direktør i konsulentvirksomheden IRIS Group, til Jyllands-Posten.

Han bakkes op af Poul Rind Christensen fra Syddansk Universitet, der påpeger, at de virksomheder, der outsourcer i dag ikke gør det for at spare penge, men snarere for at få adgang til specialiseret arbejdskraft eller for at åbne produktion tæt på nye eksportmarkeder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079