23948sdkhjf

Havmøllefolk har blikket fæstnet på Bruxelles

Når verdens største konference og udstilling om offshore vindenergi finder sted i næste uge, vil meget af snakken omhandle fremtiden for vindenergi.
I disse uger er der fuld aktivitet i Bruxelles, hvor der arbejdes på et udkast til 2030-målsætninger på energiområdet. Bindende målsætninger er afgørende, mener Vindmølleindustrien.

EU-Kommissionen forventes at levere deres forslag til energi- og klimamålsætninger for 2030 inden årets udgang, og især den grønne gren af energibranchen har fokus på at sikre ambitiøse og bindende mål. Derfor er det ikke unaturligt, at emnet fylder meget på EWEA Offshore 2013, hvor op imod 10.000 fra branchen forventes at deltage.

- Når jeg taler med virksomhederne, er der ingen tvivl om, at alle er optagede af at få ambitiøse og bindende energi-mål for 2030 i EU. Vi har et enormt potentiale bl.a. på havet, hvilket politikerne allerede har indset og anerkendt, og dette skal vi have udnyttet endnu mere i årene efter 2020. Med Europas behov for el og energi er det oplagt også at se mere mod havet, siger Jan Hylleberg, adm. direktør i Vindmølleindustrien.

Forslaget fra Kommissionen skal forelægges Det Europæiske Råd på et møde i marts 2014, og udfaldet af Rådets beslutning vil have stor betydning for, hvordan der skal investeres fremadrettet.

Øget usikkerhed og manglende investorlyst på spil
- Det er enormt vigtigt, at udspillet er ambitiøst og med bindende mål, men endnu vigtigere er det, at EU-rådet til marts beslutter at bakke op om udspillet. Helt konkret skal vi have tre bindende mål, da det vil give investorer såvel som virksomheder den nødvendige tid til at rette ind. På lang sigt er dette også vigtig for, at prisen på vindenergi fortsat vil blive lavere, siger Jan Hylleberg.

Hvis Rådet ender med ikke at beslutte, at der skal være tre ambitiøse og bindende mål, vil det betyde, at beslutningen først kan træffes efter, der har været valg til Europa-Parlamentet til maj næste år.

- Hvis vi kommer helt hen i 2015 - 2016 før den endelige aftale om EU’s 2030-målsætninger ligger klar, vil det formentlig betyde, at nogle investorer udsætter investeringer og at væksten i vindindustrien i Europa dermed risikerer at lide et negativt knæk, afslutter Jan Hylleberg, der glæder sig til at diskutere problemstillingen ved konferencen, der finder sted i næste uge i Frankfurt.

Kilde: Vindmølleindustrien

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062