23948sdkhjf

Dansk offshoreindustri mødes med angolanske virksomheder

En vellykket B2B event i Angolas hovedstad Luanda i denne måned åbner døren til et yderst attraktivt marked for danske offshorevirksomheder.
Det skriver det danske innovationsnetværk og videncenter Offshoreenergy.dk, der de seneste år har arbejdet målrettet på at skabe dialog med Angolas offshore olie og gasindustri. Og med B2B eventen OGIB AFRICA tidligere på måneden har en række danske virksomheder fået skabt vigtige kontakter.

Der var tale om den største netværksevent inden for olie- gasindustrien i Angola nogen sinde og en oplagt mulighed for virksomheder i begge lande for at udveksle viden og erfaringer og bygge bro til fremtidige samarbejdspartnere.

- Olie- og gasproduktionen i Angola flytter i disse år offshore, og her har danske virksomheder nogle kompetencer fra Nordsøen, som kan supplere de angolanske selskabers know how. Derfor har det været oplagt at bringe danske og angolanske samarbejdspartnere sammen, og OGIB AFRICA har på mange måder været en succes. Gennem de mange gennemførte møder blev det klart, at der er et enorm efterspørgsel efter danske kompetencer og viden indenfor offshore industrien i Angola, siger direktør Peter Blach, Offshoreenergy.dk, som indledte eventen sammen med direktøren for African Development Bank.

200 repræsentanter fra olie- og gasindustrien
Ved OGIB AFRICA deltog 200 repræsentanter for dansk og afrikansk offshore olie- og gasindustri, og ved tilsammen næsten 1000 korte, uformelle møder mødtes parterne for at drøfte mulige samarbejdsmodeller og konkrete opgaver for danske nichevirksomheder. Virksomheder som Maersk Oil, Welltec og Falck Safety Services er allerede repræsenteret, mens andre virksomheder er på vej.

- OGIB AFRICA er en effektiv mulighed for at komme i kontakt med en række olieselskaber. Gennem Offshoreenergy.dk’s B2B event kan man skabe personlige kontakter, som så sidenhen kan udfoldes gennem e-mails og senere besøg, konstaterer Head of Department Andreas Brogaard Buhl fra rådgivnings- og forskningsorganisation DHI, for hvem Vestafrika er et meget interessant marked.

- Vi opnåede at blive inviteret til at blive underleverandør for Repsol Angola på miljøområdet, og fik også en række andre lovende kontakter, som vi arbejder på skal blive til konkrete projekter indenfor overvågning af havmiljøet bl.a. indenfor oliespildsmodellering. Vi håber ligesom andre danske virksomheder, at vi i farvandet ud for Angola kan komme til at sælge nogle af de samme ydelser, vi allerede leverer til f.eks. Maersk Oil i Nordsøen.

Lokalt center skal bygge bro
For at have det bedste afsæt for samarbejde med angolanske virksomheder har Offshoreenergy.dk medvirket til etablering af Offshore Center Angola, et lokalt center i Luanda som skal hjælpe med at bygge bro mellem danske og angolanske virksomheder. Desuden har danske virksomheder mulighed for at leje sig ind i Offshore Center Angolas lokaler, hvilket en række virksomheder allerede har gjort.

- Med de mange positive tilkendegivelser fra både angolanske og danske deltagere står det klart, at tiden er moden til en networking begivenhed som OGIB AFRICA - afholdt på afrikansk grund og med fokus på væsentlige temaer som internationale partnerskaber og bæredygtig udvikling af samarbejdsaftaler hvor der også er plads til ansættelse af lokale medarbejdere. Vi tror, at dette vil blive et af de førende fora i Afrika, hvor centrale aktører inden for offshore olie-gas-sektoren mødes for at diskutere fælles prioriteter og fungere som lokomotiv for kommerciel aktivitet, økonomisk vækst og skabelsen af meningsfulde partnerskaber og flere job af høj kvalitet inden for industrien i Angola og regionen, siger Paulo Veiga, leder af Offshore Center Angola.

OGIB AFRICA er et koncept udviklet af Offshoreenergy.dk. På korte, uformelle møder får deltagerne mulighed for at præsentere sig selv over for andre deltagere og introducere en ide, et forslag til samarbejde eller en forespørgsel på særlige kompetencer. En slags speeddating for olie- og gasindustrien.

Den danske udgave OGIB 2014 afholdes i Esbjerg 14.-15. maj næste år, og her mødes aktører fra en række olieproducerende lande med danske leverandører og energiselskaber.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064