23948sdkhjf

Defekt fliskedel gav million-underskud

Billund Varmeværk havde et problemfyldt år, hvor fliskedlen var ude af drift i næsten to måneder.
Regnskabet for 2012/2013 gav et millionunderskud hos Billund Varmeværk. Driftsproblemer med fliskedlen på værket, en leverandør, der er gået konkurs og en varmepumpe, der er taget ud af produktion, har givet godt 3,8 millioner kroner i underskud.

Fliskedlen er blevet ombygget for varmeværkets regning, og den kører tilfredsstillende nu. Men problemerne gav 60 dage, hvor kedlen ikke var i brug.

- At fliskedlen har haft 60 udedage kan ses af brændselskontiene. For at kunne erstatte den manglende varme fra fliskedlen, har varmeværket været nødt til at indkøbe over én million ekstra kubikmeter naturgas, samtidig har den manglende varmepumpe betydet, at virkningsgraden for flisanlægget er gået ned, så selv om varmemængden fra anlægget er gået ned, har vi næsten brugt den samme flismængde, skriver ledelsen i sin beretning i regnskabet.

Det kommende regnskabsår har en stor investeringsramme. Man forventer at indgå en aftale om en tredje varmecentral på Rugmarken, hvor budgettet er 70 millioner kroner. Og varmeværket vil fortsætte sin renovering af Mølleparkens ledningsnet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11