23948sdkhjf

Geodrilling tog jordvarme med på Borgen

Miljøudvalget fik besøg af virksomheden, der ønskede foretræde i forbindelse med udkastet til en ny jordvarme-bekendtgørelse.
Miljøstyrelsen arbejder i øjeblikket på en ny jordvarmebekendtgørelse. I den forbindelse med arbejdet har Miljøstyrelsen udsendt et høringsbrev til interessenter. Jordvarmevirksomheden Geodrilling tog sit høringssvar under armen og søgte om foretræde for miljøudvalget.

- Den nuværende bekendtgørelse er urimeligt restriktiv overfor lodret jordvarme med et afstandskrav på 300 meter til drikkevandsboringer og 20 meter individuel afstand mellem boringer, derfor har vi igennem noget tid argumenteret for en lempelse af kravene, siger Søren Andersen fra Geodrilling.

Bentonitkerne med
Som en del af Geodrillings formidling tog virksomheden en kompressor og en bentonitkerne med for at vise politikerne risikoen. Da udstyret var kommet igennem sikkerhedskontrollen, lånte man lidt vand fra toiletterne, og med den medbragte kompressor kom der 0,8 bar tryk på slangerne. Geodrilling havde med vilje skåret et hul for at vise, hvad der ville ske i tilfælde af utæthed i en sonde.

- På trods af at vi lod trykket blive på, kunne bentonitkernen stort set holde tæt. Der kom en lille mørkegrå plet på bentonitkernen på et sted, hvor bentonitten havde slået en lille revne, og selvom vores testmodel ikke giver bentonitten optimale forhold for forsegling, så viste modellen, at et udslip vil ske så langsomt, at der er rigeligt tid til biologisk nedbrydning af væsken i de omkringliggende jordlag, siger Søren Andersen.

Venter på svar fra miljøministeren
Ifølge Geodrilling er resultat af virksomhedens møde på Christiansborg, at miljøudvalget har valgt at stille tre spørgsmål til miljøministeren. Ud over at forholde sig til høringssvaret og redegøre for baggrunden for afstandskravet. Derudover er ministeren også blevet bedt om at undersøge erfaringerne fra vores nabolande.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.069