23948sdkhjf

Borup Varmeværk får ja til udvidelse

Borup Varmeværk får nu mulighed for at blive udbygget, så det på sigt kan levere fjernvarme til alle husstande i Borup by, Kimmerslev og Nr. Dalby.
Borup Varmeværk forsyner i dag stort set hele Borup og Kimmerslev by med fjernvarme fra halm, og nu har Køge Byråd godkendt et projektforslag for udbygning af Borup Varmeværk med en ny varmecentral med halmfyr. Samtidig har Byrådet besluttet, at der – hvis der ikke opnås frivilligt forlig - kan eksproprieres jord til nye varmeledninger, som kan føre fjernvarme ud til hele Kimmerslev-området samt Nr. Dalby.

- Halmvarme er billig varme. Samtidig er halmvarmen en gevinst for klimaet, fordi den er CO2-neutral. Nu har vi fra Kommunens side gjort det muligt at få udbygget fjernvarmenettet, også i denne del af kommunen. Så er det op til Borup Fjernvarmeværk og borgerne i området at tage næste skridt, siger borgmester Marie Stærke.

Det er blevet beregnet, at udbygningen af varmeværket og fjernvarmeforsyningen vil nedsætte CO2-udslippet med 179.000 ton over en 20-årig periode, hvis 90 procent af husstandene i området tilslutter sig fjernvarmen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094