23948sdkhjf

Stor sønderjysk interesse for jordvarme

Søndersø Energi A/S oplever stor interesse for jordvarmeanlæg. På 10 måneder har Aabenraa-firmaet leveret over 30 anlæg.
- I fjor handlede stort set alt om solcelleanlæg. Det er i dag et næsten stendødt marked. Økonomien i et jordvarmeanlæg er helt anderledes. Skulle man fjerne håndværkerfradrag og CO2-tilskud, er det stadig en god ide med jordvarme. Det er ikke installationen, men den daglige drift, det handler om. Hvor god ideen er, afhænger af den enkelte sag. Ikke to opgaver er ens, forklarer ingeniør Poul Søndersø fra Søndersø Energi.

Firmaet har specialiseret sig i generel energirådgivning og levering af nøglefærdige løsninger med fokus på jord, sol og vind. På under 10 måneder har firmaet stået bag leveringen af flere end 30 jordvarmeanlæg primært i Sønderjylland, hvor interessen er stor.

Tilskud og nabointeresse
Den stigende Interessen for jordvarmeanlæg bliver ifølge Poul Søndersø hjulpet godt på vej af CO2-tilskud, når man skrotter olie- eller gasfyret, håndværkerfradraget samt muligheden for at få rabat på den strøm, der bruges til driften af anlægget.

Hertil kommer en anden vigtig faktor, forklarer Poul Søndersø. Når firmaet etablerer et anlæg i et villakvarter, går der ikke længe før to-tre andre huse på vejen også skal have installeret et anlæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094