23948sdkhjf

Arcon Solar og 3F i løn-tvist omkring underleverandør

Tysk underleverandør underbetalte ansatte ved solfangerprojekt i Dronninglund ifølge 3F.
Ifølge 3F er to ansatte blev underbetalt hos tysk underleverandør. 3F og Arcon Solar har allerede haft et mæglingsmøde og fundet en fælles løsning, hvor de sammen vil prøve at få den tyske underleverandør ind under dansk overenskomst. De to ansatte arbejder på Arcon Solars solfangerprojekt hos Dronninglund Fjernvarme.

Det er den tyske underleverandør Hanske Projects, som har underbetalt sine ansatte under danske forhold. Ifølge Arcon Solar er det til en timeløn væsentligt over den tyske minimumsløn.

Mæglingsmøde tirsdag
Arcon Solar har fra første færd prøvet at finde en løsning med 3F, og efter et mæglingsmøde tirsdag er virksomheden positiv over for en hurtig løsning.

- Efter vores opfattelse er timesatserne væsentligt højere end mindstelønnen i Tyskland, men vi vil nu prøve at få den tyske virksomhed ind under den danske overenskomst, for det skal bare være i orden, siger Søren Elisiussen, administrerende direktør, Arcon Solar, og tilføjer, at Arcon Solar har givet fuld åbenhed i sagen.

Tyske specialister
Arcon Solar har den tyske underleverandør til at banke stålprofilerne til det nye stålfunderingskoncept i jorden. Eftersøgningen for at finde den rette leverandør bragte virksomheden til udlandet, hvor man fandt tyske Hanske Projects, der har stor erfaring i at lave stålprofilløsninger til elproducerende solpaneler.

- Vi vil være sikre på, at vi fandt den bedst mulige løsning for vores kunder, og tyskerne blev valgt ud fra vores høje krav til kvalitet og ikke ud fra pris, fortæller Søren Elisiussen.
Kommenter artiklen (6)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078