23948sdkhjf

Dong bekræfter milliard-tilførsel

Goldman Sachs, ATP og PFA vil investere 11 mia. kr. i Dong Energy - endelig aftale forventes indgået inden udgangen af 2013
Den Danske Stat og Dong Energy er nået til enighed med fonde administreret af investeringsbanken Goldman Sachs og de danske pensionsselskaber ATP og PFA om hovedbetingelserne for en investering, der vil medføre, at de tre investerer i alt 11 mia. kr. i Dong Energy ved tegning af nye aktier.

Goldman Sachs vil tegne aktier for 8 mia. kr., ATP for 2,2 mia. kr. og PFA for 0,8 mia. kr. Investeringen tager udgangspunkt i en værdiansættelse af Dong Energy på 31,5 mia. kr.

Statens ejerandel reduceres
Tilførslen af ny egenkapital er et led i Dong Energy's finansielle handlingsplan, der blev offentliggjort i februar 2013. Det indgik som et led i planen, at selskabet skulle tilføres minimum 6-8 mia. kr. i ny egenkapital. CEO i Dong Energy, Henrik Poulsen, siger:

- Dong Energy har spændende og profitable vækstmuligheder. Med tilførslen af ny egenkapital er vi næsten i mål med vores finansielle handlingsplan og har dermed skabt det nødvendige grundlag for at forfølge vores ambitioner for de kommende år.

Andrew Wolff, Head of Goldman Sachs Merchant Banking Division for Europe, Middle East Africa and co-Head of Asia, siger:

- Dong Energy er et af Nordeuropas førende energiselskaber. Henrik Poulsen og hans team er ledere i verdensklasse, der har sat ambitiøse mål for virksomheden. Vi tror på denne vision og ser frem til at arbejde sammen med Dong Energy og den danske stat om at få forretningen til at vokse og forsyne det europæiske marked med miljøvenlig energi og infrastruktur.

Parterne er blevet enige om et ikke-bindende term sheet indeholdende hovedvilkårene for investeringen og vil nu forsætte med at færdiggøre endelige aftaler på eksklusiv basis. Aftalen vil indebære, at den danske stats ejerandel reduceres fra ca. 81 procent til ca. 60 procent., og at de eksisterende minoritetsaktionærers andel reduceres fra ca.19 procent til ca. 14 procent. De nye investorers ejerandele vil blive som følger: Goldman Sachs ca. 19 procent., ATP ca. 5 procent. og PFA ca. 2 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187