23948sdkhjf

Vil udskyde engrosmodellen

Elsektoren kan ikke være klar til tiden med det it-system, der skal ligge bag den såkaldte engrosmodel, som skal sikre, at den frie elhandel bliver en realitet.
Deadline har hidtil heddet 1. oktober 2014. Til den tid skal danskerne udelukkende handle el med elhandlerne og ikke som i dag, hvor flere kunder får regninger fra både elhandlere og netselskaber.

Men den deadline er umulig at overholde, skriver Dansk Energi på sin hjemmeside. Derfor vil man nu i samarbejde med Energistyrelsen og Energinet.dk kigge på den tidsplan, der er lagt.

- Vi kan desværre allerede nu se, at risikoen for fejl og et system, der ikke i alle kanter er velfungerende, er betydelig, hvis vi fastholder datoen i oktober 2014. For os er det helt afgørende, at vi finder en vej til at gennemføre ændringerne, som ikke er til gene for kunderne, siger Lars Aagaard, administrerende direktør i Dansk Energi på hjemmesiden.

Problemerne består blandt andet i, at en række bekendtgørelser og vejledninger skal ændres og siden implementeres i det it-system, der skal sikre, at kunderne fremover kun får en regning for deres elforbrug. It-systemet skal blandt andet indsamle data fra danskernes elmålere og kanalisere dem videre til de forskellige elselskaber.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094