23948sdkhjf

Vindmølle-underleverandører søger mod Afrika

Vestas har for øjeblikket stor succes i Sydafrika, og det får flere danske underleverandører til at etablere sig på det afrikanske marked.
Frem mod 2030 vil Sydafrika rejse vindmøller med en samlet kapacitet på 8.400 MW. De to første budrunder er nu overstået, og af dem har Vestas vundet 36 procent af ordrerne. Det skriver Børsen.

Og det er godt nyt for danske underleverandører til vindmølleindustrien. For når Vestas rykker ind på et nyt marked, vil de gerne have de danske underleverandører med, og mange ser Sydafrika som et springbræt til resten af Afrika.

Dansk eksportfremstød
Flere danske underleverandører har derfor allerede etableret sig i Sydafrika og ser store muligheder. Og flere er på vej ind på det sydafrikanske marked. En af disse er malingproducenten Hempel, der har haft datterselskab i Sydafrika i tre år.

- Og for os er det afgørende at fastholde vores førerposition fra Europa også på det afrikanske kontinent, så det marked skal vi ind og sætte os massivt på, nu hvor det for alvor tager fart, siger Bertie Stols fra Hempel til Børsen.

Han var sammen med Vindmølleindustrien, State of Green, Udenrigsministeriet og en række andre danske virksomheder i sidste uge på eksportfremstød i Sydafrika.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141