23948sdkhjf

Tyskland investerer milliarder i brint-tankstationer

Virksomhederne Shell, Total, Daimler, Air Liquide, Linde og OMV har underskrevet en aftale om etablering af op imod 400 brint-tankstationer i Tyskland.
H2Mobility initiativet blev etableret tilbage i 2010 og har siden da arbejdet på en omfattende forretningsplan for udrulning af brint-tankstationer i Tyskland. Den netop indgåede aftale markerer starten på en 2,6 mia. kr. investering og udrulning gennem et fælles tysk infrastrukturselskab mellem de deltagende virksomheder.

De næste fire år skal et netværk af 100 brint-tankstationer etableres, som skal understøtte en markedsintroduktion af brintbiler. Frem mod 2023 skal antallet af brint-tankstationer øges til op mod 400, hvilket vil sikre mere end 10 tankstationer i hver af de større tyske byer og under 90 km mellem tankstationer på de større motorvejsstrækninger.

Danmark med helt fremme
Det tyske H2Mobility initiativ har allerede afstedkommet lignende tiltag i andre lande. Tidligere på året lancerede England de første planer for en markedsudrulning af mere end 1.000 tankstationer frem mod 2030. For en uge siden fremsatte staten Californien et lovforslag om en årlig investering på 110 mio. kr. frem mod 2023 til etablering af et netværk af brint-tankstationer.

I Danmark har danske virksomheder og offentlige programmer siden 2001 investeret mere end 3 mia. kr. i udvikling af brint og brændselscelle-teknologi. De betydelige offentlige bidrag er blevet bevilliget gennem konkurrencebaserede udbud fra blandt andet EUDP, DSF, Energinet.dk, Højteknologifonden og Trafikstyrelsen.

Brint-infrastruktur rummer ifølge branchen et stort eksportpotentiale for danske virksomheder, da mere end 30 procent af komponenterne i en dansk brint-tankstation produceres i Danmark, og fremstillingen af blot én tankstation skaber beskæftigelse for 4,5 personer i et helt år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11