23948sdkhjf

Gartneri får millioner til at omstille til fjernvarme

Energistyrelsen uddeler de første tilskud til energitunge virksomheder fra puljen VE til proces.
Gartneriet Knud Jepsen A/S, der er et af de største gartnerier i Danmark, er klar til at omstille til fjernvarme, efter at Energistyrelsen har givet 8 mio. kr. i tilskud fra den nye støtteordning ”VE til proces”.

Der er tale om et projekt til næsten 15 mio. kr., som gør det muligt at konvertere en stor del af gartneriets naturgasforbrug til affaldsvarmebaseret fjernvarme, svarende til varmeforbruget i ca. 650 parcelhuse. Med tilskuddet er tilbagebetalingstiden for virksomheden 4,3 år.

Når fjernvarmen i 2015 bliver en fuldstændig integreret del af gartneriets drift, forventes mere end 80 procent af gartneriets opvarmning at dækkes af fjernvarme, solfangere og nedkøling af røggasserne via varmepumpe. Løbende investeringer i energibesparende foranstaltninger vil fortsat nedbringe det samlede energiforbrug.

100 ansøgninger
Ordningen ”VE til proces” udspringer af energiaftalen fra marts 2012, og er målrettet til at sætte fart på virksomhedernes omstilling fra fossile brændsler til vedvarende energiløsninger samtidig med, at produktionen gøres mere energieffektiv. Den samlede tilskudspulje er 3,75 mia. kr., som fordeles i årene 2013-2020.

Ordningen åbnede op for ansøgninger den 1. august og har allerede modtaget i alt 100 ansøgninger til et ansøgt beløb på 55 mio. kr. Især landbruget har vist stor interesse med 90 ansøgninger til staldvarme og korntørring baseret på biomassebrændsler. Der er indtil nu givet 24 tilsagn på i alt 15 mio. kr., men Energistyrelsen forventer, at puljen på 250 mio. kr. i 2013 vil blive fordelt i løbet af efteråret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109