Ny forening: Kommerciel fusionsenergi skal ind på lystavlen
Et nyt center for kommerciel fusionsenergi har set dagens lys.
Den danske superledervirksomhed Subra er en af grundlæggerne af European Fusion Association (EFA), der vil øge den industrielle interesse for fusionsenergi samt tiltrække den nødvendige kapital til udbredelsen af teknologien.
- Fusionsenergi spiller en afgørende rolle i at styrke Europas strategiske autonomi inden for ren energi. Vores mål er at opbygge et stærkt europæisk fusionsøkosystem i verdensklasse, der sikrer en bæredygtig, langsigtet forsyningskæde, udtaler Milena Roveda, formand for EFA's bestyrelse, i en pressemeddelelse.
Anders Wulff, CEO for Subra, er menigt medlem af bestyrelsen.
Om EFA
Den Europæiske Fusion Association (EFA) er en international non-profit forening grundlagt i Bruxelles, Belgien.
- Initiativet sigter mod at tackle en af de største udfordringer i de kommende årtier: At styrke den strategiske autonomi for ren energi med fusionsenergi som nøglen til denne ambition.
- EFA stræber efter at opbygge et stærkt, verdensklasse europæisk fusionsøkosystem, der sikrer en bæredygtig langsigtet forsyningskæde for fusionsenergi.
- Blandt de stiftende medlemmer af foreningen findes følgende europæiske virksomheder: Alsymex (Frankrig), ASG (Italien), Assystem (Frankrig), Bruker EAS (Tyskland), Demaco (Holland), Gauss Fusion (Europa), IDOM (Spanien), RI Research Instruments (Tyskland), SIMIC (Italien), SUBRA (Danmark), Thales (Frankrig) og Trumpf (Tyskland).
- EFA's første bestyrelse er blevet etableret og repræsenterer et bredt udsnit af europæiske virksomheder.
- Milena Roveda (Gauss Fusion) er blevet valgt som formand for EFA's bestyrelse.
- Anders Wulff (SUBRA A/S, Danmark), Bernard Blanc (Assystem), Marianna Ginola (SIMIC) og Eric Giguet (Alsymex) er blevet valgt som medlemmer af bestyrelsen.
Kilde: EFA
Stærk økonomisk motor
EFA betragter ikke kun fusionsenergi som en løsning til at opnå energiuafhængighed, men også som en stærk motor for den europæiske økonomi.
- Fusionsenergi kan bringe en renæssance for den europæiske industri og sikre både velstand og jobskabelse på vores kontinent, udtaler Milena Roveda.
EFA er særlig opmærksom på, at på trods af en global investering på mere end 7 milliarder dollars i private fusionsvirksomheder er mindre end 5 procent gået til europæisk baserede virksomheder. Og det til trods for, at størstedelen af den industrielle ekspertise og intellektuelle ejendom inden for fusionssektoren er placeret i Europa.
- Kun gennem koordineret samarbejde i Europa kan potentialet for fusionsenergi udnyttes. EFA giver rammerne for at fremme dette samarbejde og gøre den europæiske industri konkurrencedygtig i den globale energitransition, udtaler Milena Roveda.
Fordele for medlemmer
- EFAs medlemmer spænder over hele værdikæden inden for europæisk fusionsenergi.
- Ved at samle kræfterne kan medlemmerne udforske nye forretningsmuligheder og konsolidere deres tilstedeværelse på dette hastigt voksende marked.
- Som det primære kontaktpunkt for interessenter inden for fusionsenergi i Europa repræsenterer EFA sine medlemmer over for europæiske institutioner, europæiske regeringer og relevante internationale platforme.
- Foreningen vil fremme vidensudveksling, innovation og lette samarbejdet om fælles udviklingsprojekter.
Kilde: EFA