23948sdkhjf

Politikere: Stop for solcellefidus

Spekulationen i grøn energi i udlandet skal stoppes. Det mener et bredt flertal i Folketinget.
Lovgivningen skal ændres. Danske investorer kan tjene store summer på at investere i timands-selskaber, der beskæftiger sig med solceller i udlandet, hvor de opnår skattefradrag i Danmark. Det skal stoppes, skriver Berlingske Tidende.

Der er usikkerhed om skattebetalingen overhovedet kommer tilbage efter de 20 år.

- Danmark er sikker på at give skattefradraget, men Danmark er ikke sikker på at modtage skattebetalingen, hvis der ikke er nogen penge at betale med efter 20 år, siger Inge Nilsson, statsautoriseret revisor og skatterådgiver fra selskabet SkatteInform, til Berlingske Tidende.

Inspiration i selskabsskatten
Skatteministeren håber, at der kan findes en løsning i lovgivningen, og ministeren mener, at man kan finde inspiration i lovgivningen for selskabsskat.

- Det her er kompliceret, og løsningen kan blive vidtgående. Men jeg er interesseret i at få nogle opstramninger på området, hvis der er flertal for det. Én af de ting, man kan overveje, er at gøre som på selskabsskatte-området. Her er princippet, at både fradraget og beskatningen foretages i det land, hvor investeringen ligger. I dag kan man på investeringsområdet få det høje fradrag i Danmark, mens indtægten ligger i et andet land, og dobbeltbeskatningsaftalen gør så, at beskatningen af indtægten skal deles mellem de to lande, siger skatteminister Holger K. Nielsen til Berlingske Tidende.

Ifølge Berlingske Tidende er der bred opbakning i Folketinget til at ændre lovgivningen.
Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109