23948sdkhjf

Softcontrol skal styre energiforbruget i feriecenter

SoftControl fra Vodskov skal levere styrings- og overvågningssystemer til cirka 260 ferieboliger i Skallerup Seaside Resort.
CTS-specialisten SoftControl har fået en ordre af de helt store. Firmaet fra Vodskov skal nemlig levere og installere et system til styring og overvågning af de tekniske installationer i 273 af Skallerup Seaside Resorts ferieboliger.

Med investeringen i systemet forventer man at spare på energiregningen og lette administrationen på feriecentret.

Konkret kobles systemet på feriecentrets eksisterende bookingsystem, forklarer Sten Mortensen fra SoftControl, der uddyber, at SoftControl så modtager besked, når en feriebolig bookes. Systemet styrer så blandt andet temperatur og tekniske installationer i ferieboligen omkring besøget. Således hæves temperaturen i rette tid før besøget og sænkes igen, når huset står tomt. CTS-systemet aflæser også el- og varmeforbrug i boligen, så det kan afregnes uden ekstra indsats for feriecentrets personale.

Første testhuse klar i december
Det nye CTS-system fra SoftControl skal erstatte et eksisterende system, og fra Skallerup Seaside Resorts side har man derfor ønsket, installationen sker løbende.

Første skridt bliver tre testhuse, hvoraf de første ventes at stå klar til december. Herefter kan der laves tilpasninger på stedet, og når alt er som det skal være i testhusene, vil man sætte gang i en større udrulning af det nye system.

Som det er nu kommer arbejdet på feriecentret til at løbe over to års tid, forklarer Sten Mortensen. For øjeblikket giver opgaven arbejde til fire mand hos SoftControl; to ingeniører, en projektleder og en tekniker.

Udviklet specielt til opgaven
Med de 273 ferieboliger er der tale om en af de større opgave for SoftControl, og firmaet har da også arbejdet på at få opgaven i hus igennem længere tid.

Alle komponenter og software til CTS-systemet er udviklet og leveret af SoftControl, og ordrens størrelse betyder også, at man har udarbejdet helt nye systemer:

- Selve systemet har vi selv lavet helt ned på printbasis, forklarer Sten Mortensen, og uddyber, at firmaet har udviklet en ny applikation til projektet samt helt nyt print til de specifikke kort til de flere hundrede huse i feriecentret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062