23948sdkhjf

Løbsk vindmølle forstyrrede togdriften over Storstrømsbroen

En løbsk vindmølle på Falster har onsdag aften forhindret tog i at køre mellem Vordingborg og Nørre Alslev

En række togpassagerer, der onsdag aften har rejst mellem Vordingborg og Falster, har fået en lidt længere rejsetid end forventet.

Årsagen er, at en vindmølle nær Nørre Alslev og tæt på banelegemet var løbet løbsk, og derfor måtte DSB af sikkerhedshensyn ikke benytte sporene.

I stedet blev der indsat togbusser mellem Vordingborg og Nørre Alslev. De begyndte at køre 19.45 og vil fortsætte, indtil togdriften igen er normal ved 22-tiden.

Vindmøllen er i mellemtiden blevet standset, men der går noget tid, før personale og materiel igen kan fragte passagerer.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser, at det var en medarbejder fra en virksomhed, der er nabo til vindmøllen, som registrerede, at vingerne svingede noget hurtigere rundt, end de plejede.

Han kontaktede politiet ved 17-tiden, og i samråd med brandvæsenet blev det besluttet af sikkerhedshensyn at evakuere virksomheden og stoppe togtrafikken.

Brian Midjord, der er indsatsleder ved Lolland-Falsters Brandvæsen, fortæller, at det ved hjælp af en særlig wirekanon lykkedes at få stoppet vindmøllen med en kontrolleret nedbremsning.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079