23948sdkhjf

Smart grid skal revolutionere fjernvarmenettet

Elnettet har draget nytte af smart grid – nyt projekt skal via samme teknologi samle viden om fjernvarmenettet.
Smart meters indsamler data om fjernvarmekundernes forbrug. I et nyt projekt, hvor Affaldvarme Aarhus, Danfoss Redan, Halicon, Landis + Gyr, Silkeborg Varme og Teknologisk Institut samarbejder, skal to testområder i Aarhus fjernaflæses. Det skriver Teknologiske Institut i en pressemeddelelse.

Udarbejde modeller
Aflæsningerne skal danne et stort datamateriale, og dermed giver en mulighed for at analysere forskellige driftsparametre hos kunderne.

- En væsentlig udfordring bliver at udvikle metoder, der inkorporerer det store datamateriale i analyse- og modelleringværktøjer. Vi skal have udarbejdet modeller for selve dynamikken i distributionsnetværket under forskellige driftsforhold, og ved hjælp af disse skal vi analysere på, hvor store energibesparelser der kan opnås ved at regulere på forskellige parametre i driften, fortæller Projektleder Anders Niemann fra Teknologisk Institut.

Reducere forbruget
En dynamisk regulering og generel sænkning af fremløbstemperaturen er væsentlige metoder, hvis man vil reducere varmetabet i fjernvarmenettet og reducere energiforbruget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078