23948sdkhjf

21.000 kvadratmeter stort solcelleanlæg på Sydsjælland

Stevns Kommune har givet grønt lys til stort solcelleprojekt i Hårlev.
Borgerne i Hårlev får efter planen lov til at købe sig mere miljøvenlige. Et lokalplanstillæg er netop blevet sendt i offentlig høring, og hvis det bliver vedtaget, kan der bygges et stort solcelleanlæg i Hårlev. Det skriver Stevns Kommune i en pressemeddelelse.

Et kommende solcelleanlæg vil kunne fylde 21.000 kvadratmeter på Nordmarken II i Hårlev.

- Jeg glæder mig over, at Stevns Kommune med denne beslutning giver grønt lys til et projekt, som gavner både vores miljø og især kan komme en række borgere i Hårlev til gode. Anlægget vil kunne reducere CO2-udledningen med over 15.000 tons om året, og det er en stor genvist for os alle. I øjeblikket lægger det projektforslag, vi har modtaget fra solcellefirmaet, op til, at borgerne i Hårlev By får mulighed for at købe sig ind i projektet. Det betyder, at de kan blive koblet på solcelleanlægget og få deres strøm til husene direkte fra solcellerne på Nordmarken i stedet for fra det offentlige el-net, som de gør nu – og det uden selv at skulle sætte solceller op på hustaget, siger borgmester Poul Arne Nielsen, Stevns Kommune.

Det er solcellefirmaet ProSolar, der har kontaktet Stevns Kommune, fordi firmaet ønsker at etablere projektet. Solcelleanlægget vil kunne producere 1.200.000 KWh om året i følge pressemeddelelsen.
Kommenter artiklen (9)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093